Studiegruppe

Studiegruppen onsdag den 23. oktober klokken 14

Denne gang foregår det i sognepræstens kontor.

Vi læser første afsnit i Håbets Fyrtårn, Inspiration fra Desmond Tutu. Studiekredsen mødes og læser kapitel 2-3 i Håbets Fyrtårn, Inspiration fra Desmond Tuto.

Desmond Tutu er kendt over det meste af verden som en utrættelig forkæmper for menneskers ret til at leve et liv uden frygt for forf'ølgelse, fattigdom og undertrykkelse. Han har stået i spidsen for kirkernes ikke-voldelige kamp for demokrati, frihed og retfærdighed i Sydafrika, og han har holdt fast i opfattelsen af, at ethvert menneske er skabt i Guds billede, og at en fjende derfor er et menneske, der venter på at blive din ven.

For mange er Desmond Tutu blevet et håbets fyrtårn, fordi hans taler og synspunkter inspirerer til at holde hovedet koldt og hjertet varmt i en tid præget af mange nye trusler. Nærværende bog giver et bredt indblik i Desmond Tutus liv og virke og tegner billedet af en af vor tids mest markante skikkelser.

Peter Lodberg, f. 1958, er lektor i missionsteologi og økumenisk teologi samt praktisk teologi ved Det teologiske Fakultet, Aarhus Universitet Han er ulønnet hjælpepræst ved Fredenskirken i Aarhus og tidligere generalsekretær i folkekirkens Nødhjælp. Udgav i 1986 bogen Apartheid og de lutherske kirker.

Peter Lodberg har kendt Desmond Tutu siden 1983.

Alle er velkommen, eneste forudsætning er nysgerrighed på Biblen.

Kontakt sognepræst Ingrid Salinas på telefon 56 50 21 67

Læs mere om bogen