Julekoncert med Sankt Katharina Kantori

Søndag d. 15. december 2013 kl. 16 inviterede Sankt Katharina Kirke til en koncert med kirkens kantori, hvor der var gratis entré. Koncerten bød på en farvet buket af a capella kormusik, soloarier - og duetter samt instrumentalmusik. Således indledtes koncerten med en stort anlagt toccata af J.S. Bach, spillet af kirkens organist, Martin Norddahl, hvorefter koret åbnede første halvdel med en række charmerende mindre satser fra det engelske, polske og norske julekatalog. De dannede en fin kontrast til den efterfølgende velkendte hymne fra 14-tallet O, kom, o, kom, Emmanuel i Zoltan Kodàlys krævende arrangement.

Herefter fulgte velkendte julesange samt en fællessalme, alle en velintegreret del af den danske julebevidsthed, og efter et par soloarier, smukt sunget af Anne Kragelund, Tove Lidegaard og Tina Henriksen, sluttede koncerten af på smukkeste vis med 'Dejlig er jorden' for kor og orgel i Anders Öhrwalls fine arrangement.

Således indfandt julefreden - og fryden sig efter en stemningsfuld og velbesøgt koncert, og det efterfølgende traktement i kirkens sydfløj bandt en fin sløjfe på et arrangement, som tændte julelys i kirkens menighedssjæl.

Sankt Katharina Kantoris næste projekt er J.S. Bachs Johannespassion for kor og orkester til påsken 2014.