Om kirken

Sankt Katharina Kirke ligger midt i den stevnske hovedstad Store Heddinge.

Store Heddinge Sogn har pr. 15. marts 2013 fået en ny kirkebogsførende sognepræst i Ingrid Salinas, der afløste sognepræst Per Vibskov Nielsen.

Den 1. januar 2011 havde sognet 4.408 indbyggere, hvoraf 3.883 var medlem af folkekirken. Det svarer til 88%, hvilket er markant over både landsgennemsnittet (80,4%) og gennemsnittet i Roskilde Stift (83,3%).

Sankt Katharina Kirke er en del af Tryggevælde Provsti

I det østlige Sjælland, tæt på både skov, marker og vand, ligger Tryggevælde Provsti. Midt i et område fyldt med historier og sagn, naturskønne oplevelser og ikke mindst smukke kirker, der drives af dedikerede menighedsråd, medarbejdere og præster.

Som et af Danmarks 107 provstier består Tryggevælde Provsti af Faxe og Stevns kommuner med i alt 37 kirker, et areal på ca. 655 km2 og knap 57.800 indbyggere, og Tryggevælde Å slynger sig gennem landskabet i begge kommuner.

Med sine 37 kirker er Tryggevælde Provsti det største i Roskilde Stift og et af landets allerstørste provstier målt på antallet af kirker.

Samtidig dækker provstiet geografisk et meget stort område fra Strøby Egede i nord til Roholte i syd og fra Teestrup i vest til Højerup Kirke på kanten af Stevns Klint i øst.

De 37 kirker er fordelt på 33 menighedsråd ligesom der i provstiet er ansat 26 sognepræster og 5 overenskomstansatte præster.

Til at hjælpe provsten findes der et provstiudvalg:

Medlemmer af provstiudvalget (2013-2017)
Formand provst Erhard Schulte Westenberg
Næstformand Morten Vive, Faxe
Bjarne Østergaard Rasmussen, Hellested – udenfor menighedsråd
Ebbe Jørgensen, Endeslev
Gitte Pihl Jørgensen, Kongsted
Hans Petersen, Hårlev
Helga Wolf, Store Heddinge – udenfor menighedsråd
Keld Köcher, Lille Heddinge-Højerup
Vibeke Morthorst, Magleby-Holtug
Repræsentant for præsterne: sognepræst Janne Melcher, Strøby-Valløby-Store Tårnby pastorat

De øvrige kirker i provstiet er:

Stevns Kommune: Enderslev, Frøslev, Havnelev, Hellested, Himlingøje, Holtug, Højerup, Hårlev, Lille Heddinge, Lyderslev, Magleby, Stevns Valgmenighed, Store Tårnby, Strøby, Valløby, Varpelev, Vråby.

Faxe Kommune: Alslev, Bråby, Faxe, Freerslev, Haslev, Hylleholt, Kongsted, Roholte, Smerup, Spjellerup, Sønder Dalby, Teestrup, Terslev, Tureby, Ulse, Vemmetofte Klosterkirke, Vester Egede, Øde Førslev, Øster Egede.